Hayvanlar Karnavalı

hayvanlar karnavalı

Konservatuvar öğretmenimiz 15 tatilde İş Bankası Yayınlarına ait olan Hayvanlar Karnavalı ‘nın  cd li kitabını dinlememizi önermişti ancak bu kitap yayından kalkmış ve tüm çabalarımıza rağmen bulamadık..

Geçen hafta D&Rın internet sitesinden cdleri araştırırken EMI classics  tarafından çıkarılmış olan çocuk serisi dikkatimi çekti ve içlerinde Karneval Der Tiere olarak hazırlanmış cd yi buldum. Çocukların beğenisini kazanan  Camille Saint-Saens in  Hayvanlar Karnavalı eserinin yanında cd de Rossini, Ponchielli ve Korssakoff ‘un da eserleri yer alıyor.

Camille  ciddi besteci imajına zarar vermemek için bu eserinin çalınmasını yasaklamış ancak  eserin kuğuyu anlatan  bölümü  tek perdelik bir  bale gösterisi için yayınlanmış. Bestecinin ölümünden sonra eser çalınabilmiş ve en ünlü eseri haline gelmiş.

Alt başlığı “Büyük Zoolojik Fantezi” olan ve bestecinin küçük bir Avusturya köyünde dinlenirken bestelediği “Hayvanlar Karnavalı”, iki piyano ve küçük orkestra için yazılmış olup 14 bölümden oluşmaktadır. Amerikalı şair Ogden Nash’in eser için yazdığı sözler, genellikle orkestra eşliğinde okunmaktadır. Saint-Saëns, müzikal parodi olarak nitelendirilebilecek “Hayvanlar Karnavalı”nda Rossini, Berlioz, Mendelssohn ve Offenbach gibi bestecilerin eserlerine ve kendi eseri olan “İskeletlerin Dansı”na (Danse macabre) atıfta bulunmuştur.  -Bu paragraf aşağıda linkini bulacağınız   Ali Nihat Eken’in blogundan alınmıştır.-

Hayvanların sırasıyla müzik aletleriyle eşleşmeleri konusunda bu blogda  çok güzel açıklamalar var. İlginizi çekerse göz atmanızı öneririrm.

http://alinihatekenblog.wordpress.com/2012/10/09/camille-saint-saens-ve-hayvanlar-karnavali-le-carnaval-des-animaux/

Hayvanlar Karnavalı

Giriş ve Aslanın Geçişi

Tavuklar ve Horozlar

Yabani Eşekler

Kaplumbağalar

Fil

Kangurular

Akvaryum

Uzun kulaklı kişiler

Ormanın Derinliğindeki Guguk Kuşu

Kuşhane

Piyanistler

Fosiller

Kuğu

Yorum bırakın